"Pravljenje igre za konzolu je sto puta teže nego za PC"

Final Fantasy XV je svoje konzolno izdanje doživeo još krajem prošle godine, a njegovi developeri su vođeni uspehom odlučili da kreiraju izdanje ove igre i za računare, i to u saradnji sa kompanijom Nvidia, što je otkriveno tokom Gamescom sajma u avgustu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

19:45

Foto: YouTube screenshot

Nedavno je direktor igre, Hajime Tabata, progovorio o lakoći razvijanja igre za PC i koliko se razlikuje u odnosu na konzole, on je takođe priznao da su još od samog početka znali da će Final Fantasy XV doći i na PC pa su još tokom 2016. započeli saradnju sa Nvidijom u kreiranju endžina, a sam rad na portovanju igre je krenuo tek ove godine.

U razgovoru za MCV, Tabata je izjavio: “Konzolna verzija, koja je zahtevala rekonstrukciju iz samog početka za igru i endžin, je više od 100 puta teža”

Novina u odnosu na konzolno izdanje će biti mod za igranje u prvom licu, koji je 50% kompletan i da će njegova finalna verzija omogućiti prelaženje čitave igre iz prvog lica.

4K rezolucija je jedan od neizostavnih elemenata današnjice na PC-u, a zbog saradnje sa kompanijom Nvidia u Final Fantasy XV postoji gomila naprednih podešavanja.

Takođe je dodato da se veliki napor ulaže u optimizaciju igre za starije mašine, “U globalnom tržištu računara je neophodno da igra radi na širokom spektru specifikacija.”

PC verziju Final Fantasy XV možemo očekivati početkom naredne godine.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: