Tužan dan: Disney ugasio LucasArts

Svega pet meseci nakon kupovine kompanije Lucasfilm, Disney je odlučio da ugasi odsek kompanije zadužen za video igre LucasArts.

Tehnopolis

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 04.04.2013.

13:00

Default images

Gašenje LucasArtsa takođe znači i prekidanje rada na trenutnim igrama: "Star Wars: First Assault" i "Star Wars 1313".

“Nakon evaluacije naše pozicije na tržištu video igara odlučili smo da LucasArts više ne bi trebalo da se bavi razvijanjem igara. Umesto toga, davaćemo licence drugim studijima kako bi zadržali kvalitet brenda”, stoji u zvaničnom saopštenju Disneyja.

Ova informacija posebno će razočarati fanove koji su se nadali nastavku igara X-Wing i TIE Fighter, legendarnih svemirskih simulacija koje mnogi smatraju za vrhunac žanra.

Nadu im im je pre malo više od godinu dana podgrejao oglas LucasArtsa u kom traže programere koji su stručni u simulacijama letenja i koji bi radili na igri čija radnja je smeštena u svemiru.

LucasArts je najpoznatiji po svojim igrama iz 90-ih godina prošlog veka među kojima se nalaze: The Secret of the Monkey Island, Grim Fandango kao i brojni Star Wars naslovi. Disney je kupio Lucasfilm u oktobru 2012. godine za 4.05 milijardi dolara. Legenda do legende: Maniac Mansion, Zak McKraken, Indiana Jones, Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max, Grim Fandango...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: