WikiLeaks: The Game

Bilo da ga volite ili ne, Džulijan Asanž centar je kontroverze koja je potresla svetsku vladu i medije širom sveta. Osim priče o njemu, ovih dana se pojavila i igra sa njegovim likom u glavnom ulozi.

Igor Conić

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

12:39

Default images

U pitanju je Flash igra koja obrađuje skandal oko curenja informacija iz diplomatskih depeša. U ulozi ste Džulijana Asanža koji treba na svoj prenosni USB disk prekopira poverljive podatke sa računara Baraka Obame – predsednika SAD.

Džulijan je haker koji viri ispod stola i čeka zgodan trenutak da prvi čovek Amerike zaspi u svojoj fotelji kako bi dobio priliku da se dokopa fajlova.

Ako se Obama drmne iz svog uljuljkanog sna i primeti da ste gurnuli fleš disk u njegov računar, igra je gotova uz poruku da ste uhvaćeni u seks skandalu u Beloj kući.
Ukoliko pak, uspete da uspešno iskopirate tajne podatke Obama će biti okrivljen u medijima kao anonimi haker koji dotura informacije WikiLeaksu.

Igra WikiLeaks se zahvaljujući aktuelnosti i zanimljivom konceptu autora Sebastijana Mojea brzo raširila među korisnicima interneta pa je tako od 10. decembra kada je lansirana, odigrana preko milion puta.

Sebastijan navodi da mu je za pravljenje igre bilo potrebno oko nedelju dana i da mu za sada niko iz američke vlade nije zatražio da ovu igru ukloni.

Igru možete isprobati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: