Svi žele da igraju "najmanji Game Boy na svetu"

Originalni Nintendov Game Boy omogućio je širokim masama opciju igranja video-igara na prenosivim konzolama. I dok su naredne verzije Game Boya bile sve manje, nijedna nije nadmašila onu koja je predstavljena na događaju 2016 Hackaday SuperConference.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2016.

14:55

Svi žele da igraju
Foto: Thinkstock

Haker Sprite_TM, tvorac najmanjeg Game Boya na svetu, kaže da ga je inspirisao privezak za ključeve u obliku ovog uređaja koji služi kao alarm.

On je odlučio da napravi još manju, potpuno funkcionalnu verziju, koja dolazi sa OLED ekranom rezolucije 96×64 piksela, procesorom ESP32, kao i integrisanim Wi-Fijem i zvučnicima.

Zahvaljujući hakerskim veštinama ovog softverskog entuzijaste, u majušni Game Boy ugrađen je i GNUboy emulator pomoću kojeg je moguće igrati i igre predviđene za druge platforme kao što je Doom.

Kompletne detalje u vezi sa ovim projektom možete videti na priloženom video-snimku, a svi zaintersovani mogu da izrade sopstveni minijaturni Game Boy pomoću dodatnih informacija o kodiranju i procesu izrade koje će Sprite_TM uskoro objaviti na svom sajtu

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: