Smanjena zahtevnost za Oculus Rift

Kompanija Oculus je počela žestoko da se bori rade preuzimanja većeg dela VR kolača.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

14:45

Smanjena zahtevnost za Oculus Rift
Foto: Screenshot

Virtuelna Realnost na PC-u više nije fantastika, ali jeste ostala barem po pitanju potrebnog izdatka da bi se u VR igrama uživalo bez smetnje. Visoka cena uređaja i njegova visoka hardverska zahtevnost (sa specifičnim portovima koje pritom traži) su mnogim potencijalnim kupcima srušili snove. Ali, to se sve menja, jer Oculus planira da u saradnji sa kompanijom AMD sastavi konfiguraciju spremnu za VR koja će koštati svega 500 dolara.

Tome će doprineti i novi softverski trik koji Oculus dodaje u svoje drajvere. Naime, igre su do sada morale da rade u stabilnih 90fps da bi bile igrive. Koristeći tehnologiju Asynchronous Spacewarp dupliraju broj prikazani sličica svake sekunde tako da će biti dovoljno da vam igra radi 45fps a biće prikazan duplo veći framerate.

Šta će to značiti u praksi? Manju hardversku zahtevnost, naravno, pa će nova minimalna konfiguracija za korišćenje Oculus Rift biti sledeća:
  • GPU: Nvidia Geforce GTX960
  • CPU: Intel i3-6100 / AMD FX4350
  • RAM: 8GB
  • HDMI 1.3 / 1x USB 3.0 i 2x USB 2.0 portovi
  • OS: Windows 8 ili noviji
Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: