CES 2015: HP predstavio mini računare

Iako su na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu prikazani brojni skupi modeli koji rade na novim Intelovim procesorima, veliku pažnju privukli su novi HP računari koji se od konkurencije izdvajaju po dimenzijama, ali i ceni.

Tehnopolis

Izvor: Dnevnik.hr

Ponedeljak, 12.01.2015.

08:48

Default images
Foto: youtube printscreen

Naročito je zanimljiv model Stream Mini koji dolazi u malom i atraktivnom kućištu (dimenzije su slične Appleovom Mac Mini računaru) po ceni od samo 180 dolara, a u to su uključeni i tastatura i miš.

Stream Mini radi na Celeron 2957U procesoru, ima 2GB RAM-a i 32GB SSD-a – iako je reč o izuzetno maloj količini prostora za čuvanje podataka, uz kupovinu računara dolazi i dvogodišnja pretplata za 200GB OneDrivea tako da će, umesto na disk, korisnici sadržaj čuvati u oblaku ili, s obzirom na microSD ulaz, na dodatnim memorijskim karticama.

Ovaj mini računar ima i četiri USB 3.0 ulaza, podršku za Bluetooth i DisplayPort 1.2 i HDMI izlaze, a isporučuje se s Microsoftovim operativnim sistemom Windows 8.1. Iako se ne može pohvaliti naprednim hardverom, Stream Mini čini se idealnim računarom za korisnike kojima je potreban mali i jeftin računar s Windows sistemom za obavljanje osnovnih operacija.

Osim modela Stream Mini, HP je predstavio i Pavilion Mini, računar koje dolazi u istom kućištu, ali radi na Pentium 3558U procesoru, ima dvostruko više RAM-a i hard disk kapaciteta 500GB. Uz ovaj računar takođe dolaze miš i tastatura, ali će se on prodavati po početnoj ceni od 319 dolara.

Korisnici koji žele bolje performanse, moći će da nadograde ove mini računare boljim procesorima (podržavaće Core i3 procesore) i većom količinom memorije (do 16GB), ali bolji hardver uticaće i na cenu.

Hewlett-Packardovi Stream Mini i Pavilion Mini u prodaji na američkom tržištu pojaviće se odmah nakon završetka CES sajma, a ubrzo nakon toga možemo ih očekivati u prodaji i na drugim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: