Telefone će uskoro štititi snažniji Gorilla Glass

Za vlasnike mobilnih uređaja, pad mobilnog uređaja i oštećenje displeja je jedna od najgorih stvari koje se mogu desiti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

20:03

Default images

Situacija, koju su mnogi doživeli, će se dešavati mnogo ređe sada kada je kompanija Corning objavila novi i snažniji Gorilla Glass 4.

Za sada nije poznato šta najnoviju verziju Gorilla Glass-a čini duplo otpornijim od ostalih tipova zaštite displeja (to je Corningova tajna). Inženjeri kompanije Cornig su razvili tehnologiju, koja će omogućiti da telefon preživi u 80 odsto slučajeva, nakon ispuštanja telefona na stranu sa displejom sa visine od jednog metra.

Nova i poboljšana verzija Gorilla Glassa 4 je već na putu do proizvođača, što znači da ćemo novu tehnologiju zaštite displeja videti na uređajima tokom 2015. godine. Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: