Ove nedelje u IT svetu

Skoro da ne prođe nedelja bez vesti o nekom novom tabletu. Početak ove nedelje doneo je informacije o tabletu nazvanom Tabeo, iza kojeg stoji proizvođač igračaka Toys 'R' Us.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

11:06

Default images

I uprkos tome što je pojavljuje tržište i za dečje tablet računare, direktor Intela, Pol Otelini, ne smatra da živimo u svetu tableta ili smartfona, već u svetu personalnog računarstva.

Ipak, najveća vest ove nedelje, a to ste potvrdili i vi velikim brojem komentara, bilo je predstavljanje novog iPhonea.

iPhone 5 predstavljen je u sredu, 12. septembra, uveče, kada su predstavljeni i novi iPod nano i iPod touch plejeri. Ukoliko ste bili upoznati sa glasinama koje su pratile novi iPhone pre njegovog predstavljanja, karakteristike ovog modela nisu bile veliko, ako su uopšte to i bile, iznenađenje.

A dan pre Appleove konferencije, jedan korejski list objavio je da će Samsung tužiti Apple ukoliko novi iPhone bude imao podršku za LTE.

Bez obzira na to, pomama za novim iPhoneom je već počela.

Ove nedelje saznali smo i da će Nintendo Wii U stići na američko tržište sredinom novembra, da Facebook neće praviti svoj telefon, ali i da će lansirati novu aplikaciju za Android.

Što se domaćeg tržišta tiče, imali smo dve lepe vesti - Note tablet je zvanično stigao u Srbiju, a programerima iz Srbije postala je dostupna mogućnost pisanja i plasiranja aplikacija u Microsoftov Windows Store.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: