Neredi organizovani preko BlackBerryja

Neredi u Londonu ne prestaju, a u požarima je nastradalo i skladište kompanije Sony. Učesnici se najviše organizuju preko BlackBerry Messengera, prenose mediji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2011.

12:15

Default images

Londonsko skladište kompanije Sony izgorelo je u požaru rano jutros, a kako je ovo jedno od šest evropskih skladišta procenjuje se da će imati posledice na snabdevanje ovog dela Evrope.

Razlozi požara se za sada utvrđuju, ali je jedan od svedoka rekao za BBC da je video mlade ljude, koji bi mogli biti odgovorni za njega, u blizini skladišta neposredno pred izbijanje požara.

Požar u ovom skladištu samo je jedan od incidenata u okviru nereda koji traju u Londonu, a mediji prenose informacije o tome kako se izgrednici organizuju. Ključno sredstvo je BlackBerry Messenger, aplikacija koja omogućava razmenu poruka između korisnika BlackBerry uređaja.

Pojedini mediji prenose da postoje tri razloga zbog kog su se izgrednici odlučili za BBM - brz je, besplatan i privatan, za razliku od Facebooka i Twittera, a imajući i u vidu da većina tinejdžera u Britaniji preferira BlackBerry, izbor ovog sredstva bio je logičan.

Ipak, ključni razlog, privatnost, možda se ispostavi ne toliko tačnim. Komentarišući navode iz medija predstavnici kompanije RIM, proizvođača BlackBerry uređaja, rekli su da saosećaju sa svima koje su neredi u Londonu pogodili i obećavaju da će sarađivati sa vlastima kako bi pomogli na bilo koji način.

Iz ove kompanije nisu prezicirali koliko će tačno informacija biti podeljeno sa policijom, ali izgleda poruke poslate preko BlackBerry Messengera neće biti toliko privatne.

Više fotografija nereda u Londonu pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: