Napravite sami: Čudotvorna krema za ekcem

Ukoliko vi ili neko koga pozajete ima ekcem onda imamo sjajne vijesti za vas! Vreme je da kažete zbogom svim lekovima na recept i ostalim pomagalima. Ovu krema, možete vrlo lako sami da napravite, a jednom rečju čudotvorna je.

Izvor: B92

Subota, 15.11.2014.

16:36

Default images

Sve što vam treba je:

1/4 šoljice zoba – zob sadrži zdrave masti koje pomažu ovlaživanju, omekšavanju i oporavku vaše kože. 3/4 šoljice kokosova ulja – kokosovo ulje smanjuje pojavu bora. Nekoliko kapi ulja ruzmarina koje tonira kožu i uklanja suvoću kože (nije obavezno). 1 kašika maslinovog ulja – maslinovo ulje sadrži linolne kiseline, spoj koji sprečava vodu od isparavanja.

Priprema

Priprema je vrlo jednostavna. Prvo sameljite zob dok ne dobijete fini prah. Zob možete samleti i u mlinu za kafu. Potom rastopite kokosovo ulje na laganoj vatri. U rastopljeno ulje dodajte par kapi ruzmarinovog ulja (nije obavezno), a zatim zobeni prah i na kraju maslinovo ulje.

Dobro mešajte sve sastojke dok ne dobijete ravnomernu smesu, potom ulijte u posudu i ostavite da odstoji par sati. Kada je smesa odstajala, nanesite je na kožu i neka magija počne.

Izvor: mojezdravlje.ba
Foto: ambro/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: