Zašto i kada izbegavati farbanje kose u crno?

Spisak razloga zašto ne farbati kosu u crno će biti baš dug zbog ubeđenja autora da je farbanje kose u crno pogrešno u skoro svakom slučaju. Evo zašto…

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Sreda, 13.08.2014.

14:55

Default images

Najveća zamerka na farbanje kose u crno je što vam verovatno neće dobro stajati ovako tamna kosa koja je nepririodna za ten karakterističan za naše podneblje.

Farbanjem kose u crno izgubićete mogućnost da se lako predomislite ukoliko vam se ne svidi kako vam crno stoji, jer skidanje crne boje ne može da prođe bez posledica po kvalitet kose, a i prilično je komplikovan tretman.

One žene koje se farbaju u crno uglavnom sve insistiraju da se kosa pri svakom farbanju boji cela, jer se boja ispira (što se naravno nikad ne vidi jer je crna vrlo postojana boja), pa time ujedno i insistiraju na oštećenoj kosi koju time dobijaju i uglavnom su im kose suve.

Farbanje kose u crno u nekom kućnomn izvođenju je siguran način da kupatilu dodate pomalo crne boje koja se ne skida (a i saloni ne prođu mnogo bolje).

Crno farbana kose pre može da bude odbojna nego privlačna oku, pa je to i način na koji okolina vidi- kao nekoga koga nije prijatno gledati.

Ako imate sedih vlasi, a probate da dobijete plavetno crnu kosu dobićete nijanse mastilo i šerpa plave da vam dodatno naruže crnu kosu.

Ako je farbanje kose u crno ipak vaš izbor onda evo nekoliko sveta kako da ta opracija ipak ispadne na dobro:

Ne praktikujte da dugu kosu farbate u crno- srednje i kratke kose koje su zanimljivo ošišane, a pogotovu geometrijske frizure lepo trpe crnu boju. Crna kosa će se vizuelno osvežiti ako joj doadate još neki ton u vidu ponekog pramena ili sekcije druge boje.

Crno farbana kosa je sjajna pa ravnijim feniranjem ističete taj sjaj koji se prepoznaje kao kvalitet kose u oku posmatrača. Ako vam je kosa slaba i retka tada fabanjem u crno dobijate na izgled puniju i gušću kosu.

I na kraju, farbanje kose u crno je pravi izbor za one koje vole da nose ekstravagantne frizure.

Miloš Fijtović,
frizerski salon “Fijatović”

Foto: marin/freedigitaphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: