Prednosti kratke kose

Kratka kosa je uvek bila moderna, ali poslednjih godina posebno su aktuelene frizure paž i undercut, iako je jedinstveni šarm koji krasi kratku kosu vanvremenski. Ukoliko imate dilemu, pročitajte koje su prednosti kratke kose.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

10:25

Default images

Lakše održavanje

Duga kosa pre izlaska uvek mora dobro da se očešlja i stilizuje što ponekada podrazumeva određeno vreme. Kratka kosa je praktična i namenjena je ženama koje su zaposlene i zauzete, a imaju važnije stvari na umu od stalnog stilizovanja kose.

Osećate se slobodnije

Duga kosa ponekada zna da bude teret na glavi i ramenima, dok vam kratka kosa daje osećaj slobode I nesputanosti.

Vraća vas u mladost

Kratku kosu uvek možete ukrasiti šarenim ukosnicama, ali tako da to ne izgleda smešno. Obično ovakvi blesavi aksesoari ne stoje najbolje na dugoj kosi. Takođe, kraća kosa daje mladalački izgled, zato ako se osećate starije nego što jeste uvek možete isprobati neku kratku frizuru.

Prstima prolazite kroz kosu

Duga kosa se često umrsi, te morate da je češljate tokom čitavog dana. Sa kratkom kosom to nije slučaj, jer vaši prsti jednostavno prolaze kroz kosu čineći je još razbarušenijom.

Daje vam oštriji izgled

Konkretno paž ovalnom licu daje oštriji izgled. S druge strane duga kosa pruža ženstveni i mekši izgled a ako već imate slatko i milo lice, nemojte ga kriti ispod duge kose već ga istaknite kratkom frizurom.

Manje šampona i balsama

Razmislite o tome. Možda smešno zvuči, ali ušteda šampona i balsama na mesečnom nivou će vas zaista iznenaditi.

foto: marin/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: