Njeno telo izaziva polemike: Ešli Grejam o "plus sajz" modelima

Njene fotografije skoro uvek izazivaju polemiku u javnosti. Plus sajz model Ešli Grejam je u nedavnom intervjuu rekla šta zapravo misli o tom terminu.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2014.

11:00

Default images

Model Ešli Grejam koja se ističe od drugih koleginica po svojim pozamašnim oblinama je prešla dug put od kako su televizijske kuće FOX i ABC zabranile njene reklame za donji veš.

Danas Ešli može da se pohvali da je jedna od najpopularnijih plus sajz modela, ali kako ona kaže ima još puno toga da uradi u modnoj industriji, posebno za nove plus sajz manekenke. Evo kako je manekenka odgovorila na pitanje o tome šta je inspiriše.

“Ne postoji određena osoba koja me inspiriše, već su u pitanju sve osobe koje su punačke. One mi pružaju snagu da nastavim da se borim. Želim da im pokažem da ne treba da se stide svog tela.Nedavno sam posetila kamp za mršavljenje u kojem su bile mlade devojke od 7 do 20 godina. One su ceo život bile okružene nekim drugim uzorima i idealima lepote. Niko im nije rekao da mogu i sa oblinama da izgledaju lepo i zdravo”, rekle je Ešli koja je dodala da je zadovoljna činjenicom što se u modnoj industriji stvari polako menjaju kada je reč o plus sajz modelima. “Još uvek nije sve savršeno, ali ima pomaka. Raduje me što sve više mogu da vidim neku plus sajz manekenku na naslovnici”, rekla je Ešli koja se požalila da njen početak nije bio lak.

Naime, kada je Ešli došla u Njujork sa željom da se bavi manekenstvom, agent joj je rekao da mora da smrša.

“Moje samopouzdanje je palo na niske grane, ali sam nekako shvatila da sam posebna upravo zbog toga što sam punačka i da je ključ uspeha u tome”, otkrila je Ešli. Termin plus sajz niko ne voli da čuje.

“Ja znam svoje mesto u svetu modne industrije. Imam obline i ponosna sam na njih. Etiketia “plus sajz” možda zvuči odbojno, ali mene nije briga šta drugi misle”, rekla je manekenka koja ne krije da voli to što postoje alatke koje mogu da poboljšju fotografije.

“Imam celulit, i zahvalna sam što to ipak može malo da se prekrije, ali ne treba preterivati jer nije cilj da na fotografiji izgledate kao avion, a uživo deset puta gore”, rekla je Ešli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: