Kako da ispravite kosu bez pegle?

Ne želite više da uništavate kosu, ali želite da bude ravna? Uradite jednom nedeljno neki od ovih tretmana i vaša kosa će buti sve ravnija.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2014.

16:25

Default images

Ako vam je dosadilo da uništavate kosu peglama i fenom, ali želite da imate prelepu ravnu kosu, treba da probate jedan od ovih tretmana što pre. Svi su jeftini i možete da ih izvodite kod kuće, bez mnogo pripreme, a za rezultat imate divnu ravnu kosu kao iz salona koja je pritom i zdravija, nahranjena i bez izgoetina.

Toplo ulje

Za ovaj tretman vam je potrebno kokosovo i maslinovo ulje koje ćete pomešati. Zatim tu mešavinu nanesite na suvu kosu, uvijte toplim peškirom i isperite je posle 45 minuta. Umesto maslinovog možete koristiti i bademovo ulje.

Med i mleko

Možete koristiti samo mleko, ali i kombinaciju meda i mleka. U sprej bočicu sipajte mleko, naprskajte kosu, ostavite da odstoji oko pola sata pa isperite. Što se kombinacije tiče, mleko i med promešajte, a za bolji efekat ubacite ispasirane jagode ili banane. Mešavinu nanesite na kosu, ostavite da deluje oko 90 minuta, pa isperite.

Jabukovo sirće

Kašiku jabukovog sirćeta pomešajte sa šoljom vode, stavite u sprej flašu, nanesite na opranu, vlažnu kosu i umasirajte mešavinu. Ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite.

Maslinovo ulje i jaja

Maslinovo ulje je nešto bez čega se ne može jer se pokazalo kao delotvorno i u ishrani i u preparatima za lepotu. Za ovaj tretman su potrebna dva jajeta i maslinovo ulje. Promešajte smesu, stavite je na kosu i nakon sat vremena je isperite.

Limun i kokos

Još jedan recept za mekšu i ravniju kosu je od kokosa i limuna. Kokos izrendajte, pomešajte ga sa vodom i procedite smesu da bi ste odvojili mleko. Potom dodajte sok od limuna i ohladite mešavinu u frižideru. Kremasti sloj koji se stvori na vrhu smese treba umasirati u kosu i prekriti toplim peškirom. Posle jednog sata je isperite.

Izvor: telegraf.rs
Foto: ...lovemegan/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: