Ren: Sporazum sa BiH u aprilu

Oli Ren se nada da će Evropska unija potpisati sporazum s Bosnom i Hercegovinom u aprilu

Info

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

18:02

Default images

Evropska unija se nada da će u aprilu potpisati sporazum o približavanju s BiH, izjavio je danas u Briselu evropski komesar Oli Ren.

"Trebalo bi da potpišemo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s BiH uskoro, odnosno u aprilu, pod uslovom da Bosna i Hercegovina usvoji zakone neophodne za (reformu) policije i oni to znaju vrlo dobro", rekao je Ren.

Evropski komesar prethodno je sazvao za sutra i u četvrtak u Briselu sastanak rukovodstva Bosne i Hercegovine i entiteta s više komesara
Evropske komisije, sa ciljem da se razmeni mišljenje o evropskoj perspektivi BiH i "izazovima koji su se tome isprečili".

Ren je saopštio da je "potpuno posvećen evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine i njenog naroda" i da "stoga zzeli da vidi napredak BiH
ka članstvu u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: