Info

Petak, 22.09.2006.

16:07

Ro-La voz za prevoz kamiona i u Srbiji

Specijalna medjunarodna železnička kompozicija za prevoz kamiona "Ro-La" od 23. septembra će prvi put saobraćati prugama Srbije, najavile su "Železnice Srbije".

Izvor: B92

Default images

"Ro-La" voz saobraća od turskog grada Halkali do Velsa u Austriji, na najdužoj železničkoj trasi u Evropi kojom saobraćaju teretni vozovi, dugoj skoro dve hiljade kilometara.

Taj voz će kroz Srbiju prolaziti prugama Koridora 10, a "Železnice Srbije" će prevoziti kompoziciju dugu više stotina metara, sastavljenu od 20 specijalnih vagona sa istim brojem kamiona-šlepera.

Prevoz teretnih kamiona prugama Srbije, po prvi put, omogućen je, ističe "Železnica Srbije", modernizacijom infrastrukture na Koridoru 10, posebno tunela na pruzi Niš-Dimitrovgrad, koja je finansirana medjunarodnim kreditima.

Do kraja ove godine par "Ro-La" vozova će svake nedelje saobraćati kroz Srbiju, a nakon analize potražnje i postignutih efekata sa drugim evropskim železničkim upravama biće dogovorena ogranizacija prevoza u narednoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: