Nameštanje u tenisu – 'cunami' korupcije na nižim nivoima

'Cunami' korupcije je zahvatio niže nivoe tenisa, piše u dugo očekivanom izveštaju o korupciji u tenisu, a prenosi BBC.

Izvor: LN

Sreda, 25.04.2018.

14:38

Nameštanje u tenisu – 'cunami' korupcije na nižim nivoima
Photo by Lucas Dawson/Getty Images

Nezavisna komisija za razmatranje nije našla dokaz o zataškavanju najvećih teniskih organizacija ili Teniske Jedinice za Integritet (TIU).

Izveštaj je takođe pokazao da najbolje rangirani teniseri nisu bili uključeni u bilo kakve malverzacije.

Sastavljanje ovog izveštaja je koštalo između 15-20 miliona funti, a intervjuisano je više od 100 igrača.

U izveštaju piše da postoji veoma značajan problem sa korupcijom na srednjim i nižim nivoima tenisa, pogotovo u muškom delu takmičenja.

Pronađeni su neki dokazi o postojanju problema na višim nivoima, kao što su Grend slemovi i Mastersi, ali ti dokazi ne predstavljaju široko rasprostranjen problem u elitnom profesionalnom tenisu.

Jedan poslovođa kladionice kaže da je situacija veoma mračna, a da sezona nameštanja mečeva u tenisu traje od oktobra pa do kraja godine i da u proseku ima dva do tri nameštena meča dnevno na ITF turnirima.

Izveštaj predlaže ukidanje bilo kakvog sponzorisanja od strane kladionica, a pogotovo na turnirima. Takođe, piše da je istraživanje na Grend slemovima bilo nedovoljno, kao i da su druga istraživanja bila neznačajna i neprikladna.

Izveštaj je sproveden sa više od 100 igrača, kako muškaraca tako i žena, i urađeno je 3200 anketa na turnirima svih kategorija.

Takođe su uzete izjave od više od 200 značajnih aktera u profesionalnom tenisu, uključujući i vodeće ljude sporta, organizatore turnira i kladionice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: