Od mlekadžije do reprezentativca Engleske

Golman reprezentacije Engleske Nik Poup se poprilično namučio dok nije došao do sadašnjeg statusa, a interesantnu životnu priču otkrio je “Gardijanu“.

Izvor: LS

Sreda, 21.03.2018.

18:09

Od mlekadžije do reprezentativca Engleske
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Počevši od legendarnog napadača Arsenala Ijana Rajta, pa sve do sada Džejmija Vardija, Engleska je krila interesantne i ne toliko obećavajuće karijere.

Tako su i Poupu predviđali debakl, međutim...

Golman Barnlija je do pre samo osam godina igrao u sedmoj ligi i usput radio kao mlekadžija kako bi se izdržavao, a u petak bi mogao prvi put da bude među stativama “Tri lava“.

Poup je kao mali igrao za Ipsvič, ali tamo su procenili da od njega neće biti igrača, pa su ga kao šesnaestogodišnjaka otpustili. Nakon toga, počeo je da igra za rezervni tim Buri Tauna u Eseks i Safolk border ligi, a u međuvremenu je upisao fakultet.

Tri godine kasnije, Čarlton ga je želeo u svojim redovima, nije se završilo na tome. Prolazile su pozajmice i pozajmice...

"Ne nadaš se mnogo kada dobiješ otkaz sa 16 godina. Studirao sam marketing u biznisu dve godine, pa sam jednu proveo na sportskim studijama, a usput sam radio kao mlekadžija, u onim električnim kamiončićima. Ustajao sam u četiri ujutru, išao po selima. To mi je dozvolilo da za tri godine odigram 150 utakmica na amaterskom nivou, nešto što ne bih mogao da sam igrao u akademiji nekog većeg kluba. Ušao sam u muški svet i to mi je pomoglo da sazrim kao igrać", priseća se Poup.

Englesku čekaju dve prijateljske utakmice, prva je 23. marta protiv Holandije, a druga je četiri dana kasnije protiv Italije. Poup se nada da će debitovati na jednom od ova dva meča posle svih nedaća koje su ga snašle.

"U seniorskom fudbalu, najniži rang koji sam igrao je bila Riman Premijer liga (sedmi rang takmičenja) sa Burijem i sa timom Harou Boroua. Pre Burija sam igrao i za njihov rezervni tim i bilo je tu nekih teških terena, poput Brajtlajtningsa i Litl Ouklija. Ne znam ni da li tih mesta ima na mapi, a publika se sastojala od deset ljudi i psa", rekao je Poup.

Krajem 2013. godine dok je nastupao za Alderšot, primio je devet golova na pet utakmica, a sada će možda predstavljati svoju zemlju na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Bilo je teško, ali to je nešto što moraš da prođeš. Sada kada se Tom Hiton povredio protiv Kristal Palasa u septembru ja sam dobio priliku i procvetao. Evo me sad u nacionalnom timu, nisam to očekivao, ali sada pošto sam ovde, moje ambicije se ne završavaju samo ulaskom u tim. Celo ovo putovanje mi ne dozvoljava da se bilo čega plašim", zaključio je Poup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: