Slovenija ostaje na EP: Promenićemo rukomet

Rukometni savez Slovenije odlučio je da reprezentacija nastavi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: AK

Sreda, 17.01.2018.

17:05

Slovenija ostaje na EP: Promenićemo rukomet
Foto: Getty images

Slovenci su nezadovoljni suđenjem u prva dva kola, posebno u drugom u meču sa Nemačkom kada su ostali bez pobede zbog sedmerca u poslednjoj sekundi.

Nakon što je Evropska rukometna federacija (EHF) odbila žalbu na suđenje na tom meču, Slovenci su najavili tužbu u Lozani i napuštanje EURO 2018.

Međutim, odustali su od toga pa će igrati protiv Crne Gore od 20:30 u poslednjem kolu prve faze turnira. Ne smeju da izgube taj meč ako žele u narednu rundu.

"Nemamo pravo da se igramo sudbinom slovenačkog rukometa i naših igrača. Slovenija će biti generator promena koje se moraju dogoditi u EHF. Organizovaćemo važne sastanke i tražiti rešenje za probleme, da učinimo stvari jasnijim i preciznijim", rekao je generalni sekretar Goran Cvijić.

U međuvremenu, EHF je navodno odlučio da suspenduje sudije sa meča Slovenija – Nemačka, ali i selektora "Zmajčeka" Veselina Vujovića koji je ometao igru utrčavši na teren i blokiravši izvođenje sedmerca. Međutim, njemu kazna preti zbog izjave posle utakmice da "debili vode sport".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: