Da li je VAR pomogao Džeku da prevari sudiju?

Napadač Rome Edin Džeko mogao bi da postane jedan od prvih koji je "zloupotrebio" VAR, video tehnologiju u utakmici sa Kaljarijem.

Izvor: MLJ

Nedelja, 17.12.2017.

12:48

Da li je VAR pomogao Džeku da prevari sudiju?
Getty images

Džeko je u 52. minutu utakmice bio najbliži lopti u kaznenom prostoru Kaljarija. Prema lopti je potrčao i mladi golman Kaljarija Alesio Kranjo.

Džeko je gurnuo loptu napred, golman je kasnio i zakačio napadača "Vučice" rukama.

Posle duela sa golmanom Kaljarija, Džeko je pao, a sudija Antonio Damato je pokazao žuti karton igraču iz Bosne i Hercegovine. Čak se ni napadač Rome nije previše bunio.

U tom trenutku, Damato je bio desetak metara od duela i video ga je iz ugla iz kog se i na video snimku čini da je Džeko odglumio.

Ipak, odlučio je da pregleda video snimak VAR tehnologije iz drugog ugla i promenio je odluku. Umesto žutog kartona za Džeka, dosudio je penal za Romu procenivši da je Kranjo skrivio penal.

Ako je Džeko i uspeo da prevari sudiju uz pomoć VAR tehnologije, nije prevario i karmu. DIjego Peroti je namestio loptu na belu tačku, šutirao i Kranjo mu je odbranio.

Roma je do kraja uspela da izvuče pobedu (1:0) golom Facija u nadoknadi vremena, ali će sporan detalj iz 52. minuta ostati kao zanimljiv argument za raspravu pobornicima protiv VAR tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: