Turci spremni za derbi u kome uvek pršti

"Arhineprijatelji", timovi Galatasaraja i Fenerbahčea od 18.30 igraju turski "klasik" u devetom kolu turske Superlige.

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2017.

14:30

Turci spremni za derbi u kome uvek pršti
Getty images

Interkontinentalni derbi ili istanbulski derbi Fener dočekuje sa petog mesta i 14 bodova, Galatasaraj sa prvog (22 boda) i ispustili su priliku da osvoje sva tri boda samo jednom.

Galatasaraj bi pobedom nad velikim rivalom sebi obezbedio više komocije na tabeli s obzirom im je najbliži partilac Gestepe na pet bodova zaostatka.

Fener ima imperativ pobede kako bi skočio bar do trećeg mesta. U razočaravajućem startu sezone su pobedili samo četiri puta uz dve pobede i dva poraza.

Mada je istorija na strani Fenera (146 pobeda, 123 poraza i 127 remija) u derbijima sa Galatasarajem ne mora ništa da znači, ali Galatasaraj ima prednost domaćeg terena.

Zanimljivo je da najveći broj igrača u obe ekipe nema iskustvo igranja u najžešćem turskom derbiju. Ako se nađu na terenu, čak 21 momak u obe ekipe bi po prvi put zaigrao.

Prošle sezone je Fenerbahče pobedio sa 1:0, a Igor Tudor na klupi Galate čeka početak drugog.

"Oba tima imaju dobre igrače. Sigurno ćemo gledati utakmicu za uživanje. Ali najveća prednost Galatasaraja će biti navijači", rekao je bivši fudbaler Galate Gohan Zan.

Galatasaraj je i u kvotama favorit, ali se u turskom derbiju, kao i u drugim okršajima u koje je uključeno više emocija, nikada zaista ne zna šta će pisati na semaforu nakon 90. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: