Troicki vodio, pa ispao od Del Potra

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto je posle tri seta poražen od Huana Martina Del Potra, 6:4, 1:6, 4:6.

Izvor: PT

Petak, 13.10.2017.

12:10

Troicki vodio, pa ispao od Del Potra
Getty Images

Srpski teniser igrao je odlično tokom većeg dela susreta, a prelomni momenat desio se u petom gemu trećeg seta.

Troicki je imao 30:15, a posle poena Del Potro je pao posle čega je usledila pauza od 5-10 minuta. Argentinac je pao na zglob i ukazala mu se pomoć.

Delpo je odlučio da nastavi, a Troicki od tada nije bio isti igrač. Potpuno ga je omela pauza, Del Potro je napravio brejk i na kraju došao do pobede.

Argentinac će ići na megdan Rodžeru Federeru ili Rišaru Gaskeu.

Ranije plasman u polufinale obezbedili su Rafael Nadal i Marin Čilić.

Igrao je srpski tenise odličan tenis, ustalom kao i na celom turniru. Odličnom igrom Troicki je posle 42 minuta igre uspeo da dođe do vođstva od 1:0 u setovima.

Onda je usledio potop u drugom setu kada je Viktor osvojio jedan gem, da bi se u trećem setu borba rasplamsala. Igralo se veoma dobro na obe strane, a presudni momenat desio se u petom gemu.

Troicki posle te pauze nije uspeo da se vrati, pa je tako Del Potro prošao u polufinale Šangaja.

III set

Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Nije mogao Viktor da dođe do brejka i nažalost završava učešće u Šangaju. Srpskog tenisera je očigledno omela pauza u petom gemu posle kojeg nije bio isti igrač.

Srpski teniser dobija gem i smanjuje na 4:5. Del Potro sada ima šansu da dobije ovaj meč.

Pružio je dobar otpor Viktor, ali je Del Potro uspeo da dođe do 5:3. Argentinac se konstantno izvlači na forhend jer je očigledno da teško može dvoručni bekhend.

Potvrdio je brejk Delpo, ali je i Viktor uspeo da smanji prednost. Argentinac sada servira za 5:3.

Meč je nastavljen pri rezultatu 30:15 za Viktora. Argentinac je zaigrao dobro i uspeo da dođe do brejk lopte, 40:A. Uspeo je da dođe do brejka i sada vodi sa 3:2. Posle lekarske pomoći, Del Potro je nastavio meč.

Nesreća za Huana Martina Del Potra. Argentinac se sapleo i pao na zglob šake leve ruke. To je "čuveni" zglob koji Delpa muči šest godina. Trenutno mu se ukazuje pomoć.

Nastavljena je borba u trećem setu. Srpski teniser imao je 40:0, ali je Delpo uspeo da dođe do izjednačenja. Onda je usledio najbolji potez Troickog i gem lopta. Iskoristio ju je i sada vodi sa 2:1.

Još jednom, odličan tenis gledamo. Troicki je pružio dobar otpor Delpu, ali je ovaj uspeo da izjednači na 1:1.

Velika borba viđena je na startu odlučujućeg seta. Troicki je uspeo ponovo da spasi brejk loptu i da dobije prvi gem. Odlična igra obojice igrač, 1:0.

II set

Getty Images
Uspeo je Del Potro da napravi novi brejk i da tako dođe do 5:1. Usledio je lak posao za Argentinca koji je uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

U naredna dva gema obojica igrača uspela su da dođu gema. Delpo je imao šansu da napravi novi brejk, ali je Troicki to sprečio. Argentinac vodi sa 4:1.

Argentinac je lako potvrdio brejk i sada vodi sa 3:0. Troickom je pao nivo igre i podhitno mora da zaigra bolje.

Loše je odigrao Troicki svoj prvi gem u drugom setu. Delpo lako dolazi do brejka i vodi sa 2:0.

Uvodni gem drugog seta bez većih problema dobija Huan Martin Del Potro, 1:0.

I set

Delpo je lako osvojio naredni gem, a onda je usledio odlučujući gem. Troicki je servirao za set i uz dosta muke uspeo da ga osvoji. Argentinac je imao brejk loptu, ali je naš teniser uspeo da je spasi, a potom i da dobrim servisom dođe do 1:0, odnosno 6:4.

Imao je Viktor malo problema na svoj servis, ali je uspeo da preokrene (15:30) i da tako potvrdi brejk, 5:3.

Srpski teniser igra odličan tenis! Bekhend funkcioniše fantastično i upravo bekhend paralelom dolazi do brejka prednosti, 4:3.

U naredna dva gema obojica igrača imali su mini prilike, ali nismo videli brejk lopte. Posle 25 minuta igre rezultat je 3:3.

Troickom za sada odlično ide bekhend. Srpski teniser pogađa sjajnu paralelu, a potom je dva puta sjajno odservirao za 2:2.

Pružio je Viktor nešto jači otpot Del Potru na servis gem Argentinca. Ipak, bez brejka do sada, 2:1.

Dobru igru iz prvog gema, Delpo je preneo i u naredni. Počeo je da rešeta svojim prepoznatljivim forhendom i došao do dve brejk lopte. Međutim, Viktor je odličnom igrom sa osnovne linije uspeo da spasi obe i da dobije gem, 1:1.

Del Potro je dobro krenuo meč i uvodni gem lako dobija. Troicki je osvojio jedan poen na servis Argentinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: