Bonuči: S Milanom želim kao Pirlo sa Juventusom

Nema mnogo fudbalera koji direktno pređu iz Milana u Juventus ili obrnuto, a Leonardo Bonuči se nada da će biti uspešan kao Andera Pirlo koji je to uradio.

Izvor: B92, Beta

Petak, 18.08.2017.

13:37

Bonuči: S Milanom želim kao Pirlo sa Juventusom
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Pirlo je posle osvajanja titule u Seriji A s Milanom 2011. godine prešao u Juventus. Tada je počela dominacija "stare dame" u Italiji, a Pirlo je osvojio još četiri Skudeta pre nego što se 2015. godine preselio u američku MLS ligu.

Bonuči je krenuo na drugu stranu, ovog leta je iz Juventusa prešao u Milan nakon što je osvojio šest titula u Seriji A s klubom iz Torina.

"Nadam se da ću s Milanom uraditi ono što je Pirlo s Juventusom", rekao je Bonuči za Gazeta delo Sport.

Kao i Pirlo, i Bonuči je igrao za tri najveća kluba u Italiji. On je u Seriji A debitovao u dresu Intera u maju 2006. godine.

Bonuči je u Juventus stigao 2010. godine iz Barija i bio je jedan od ključnih igrača u rekonstrukciji kluba, a tokom tog procesa postao je jedan od najboljih odbrambenih fudbalera Italije. Tridesetogodišnji Bonuči želi da to uradi i u Milanu, ali sa još više uspeha.

"Vidim puno paralela. U stvari, izabrao sam Milan jer u mojoj glavi postoji ideja da ponovim put koji sam prošao u Juventusu, gde smo počeli od rekonstrukcije tima, kao što je sada slučaj ovde, i završili na vrhu", rekao je Bonuči.

"Želim još više. Nadam se da ćemo osvojiti Ligu šampiona. Želim sve da osvojim", dodao je on.

Bonuči i Juventus su poraženi u dva finala Lige šampiona za tri godine.

Milan novu sezonu u Seriji A počinje protiv Krotonea u nedelju. Bonuči će biti kapiten.

"Mogu da prenesem svoje iskustvo, ali tim je taj koji vas čini velikim. Srećan sam što sam imao prilike da učim od velikih lidera kao što su đanluiđi Bufon, Alesandro del Pjero i đorđo Kjelini", rekao je Bonuči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: