Botasu III trening na užarenom asfaltu Bakua

Vozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je najbrže vreme na trećem, poslednjem treningu uoči kvalifikacija za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu.

Izvor: B92

Subota, 24.06.2017.

14:45

Botasu III trening na užarenom asfaltu Bakua
Foto: Getty images

Botas je prevezao krug za minut, 42,742 sekunde i bio je za 0,095 sekundi brži od vozača Ferarija Kimija Raikonena.

Treći je bio vozač Mercedesa Luis Hamilton sa zaostatkom od 0,416 sekundi. Vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel iz Ferarija zauzeo je 12. mesto sa 1,602 sekunde zaostatka.

Na treninzima u petak najbrži je bio Maks Ferstapen iz Red Bula, koji je u subotu zauzeo šesto mesto. On se deset minuta pre kraja požalio na probleme sa motorom, zaustavio se pored staze i pregledao bolid.

Temperatura na stazi je bila nešto viša nego prvog dana i iznosila je 56 stepeni. Kvalifikacije počinju u 15 časova, a trka je na programu u nedelju u isto vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: