Igrači Malage širili noge da Ronaldo da gol?!

Fudbaleri Reala pobedili su Malagu sa 2:0 u poslednjoj utakmici Primere i osvojili 33. šampionsku titulu.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

12:44

Igrači Malage širili noge da Ronaldo da gol?!
Foto: Printscreen Youtube

Madriđani su trijumfovali sa 93 boda, tri više od Barselone, koja je u poslednjem kolu pobedila Eibar 4:2. Oni koju su pažljivo pratili meč Reala i Malage bili su u čudu u pojedinim trenucima meča. Naročito kada su igrači Malage bili pred svojim golom. Tokom meča igrači sredine terena i napadači bili su solidni protov Reala, oni su šutirali 19 puta ka golu gostiju, a najopasniji je bio bivši igrač Barselone Sandro. Ali, u odbrani je vladao pravi cirkus. Naročito kada je Mikel Viljanuena propustio loptu kroz noge da bi ona došla do Ronalda, koji nije uspeo da zatrese mrežu, ili kada se Viljanueva i Luis Hernandez “nisu razumeli” i kada su propustili loptu kroz poslednju liniju odbrane za 0:1. Sumnja da nešto nije bilo u redu na ovom meču ima i svoju predigru. Šeik Abdulah bin Naser bin Abdulah al Ahmed al Tani, vlasnik Malage, nekoliko kola pre kraja Primere na svom profilu na Tviteru ostavio je poruku da “Katalonsko smeće neće prismrdeti trofeju”, kao odgovor na brojna pitanja da li će pomoći Barseloni u šampionskoj trci, s obzirom da njegovoj rasterećenoj Malagi u poslednjem kolu dolazi Real.
Foto: Getty Images
Ulje na vatru dolio je trener Malage Mičel, igračka legenda Reala. Novinari su ga pitali da li se seća utakmice iz 1992. godine kada je bila slična situacija, a Real je s prednošću od jednog boda gostovao Tenerifama, na čijoj klupi je sedela još jedna legenda “kraljevskog kluba” Horhe Valdano. Real je tada vodio 2:0 na poluvremenu, ali su Tenerife okrenule rezultat i “poklonile” titulu Barseloni. Odgovor Mičela sve je iznenadio: “Ja sam mnogo veći Realovac od Valdana(?!)”.

Kada je razmislio šta je izgovorio, Mičel je pokušao da se ispravi: “Nadam se da će Real da postane prvak pre poslednjeg kola. Bolje da dočekamo šampiona, nego da moram da pobedim moj klub”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: