Hrvatska otpustila Babića i Balića: Tim loše vođen

Rukometni savez Hrvatske otpustio je trenera Željka Babića i njegove saradnike Ivana Balića i Petra Metličića nakon četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AK

Utorak, 31.01.2017.

19:18

Hrvatska otpustila Babića i Balića: Tim loše vođen
Foto: Getty images

Hrvati su u meču za bronzu poraženi od komšija Slovenaca iako su imali osam golova prednosti, dok su u polufinalu promašili sedmerac za pobedu po isteku regularnih 60 minuta protiv Norveške, koja je slavila u produžetku.

"Od Evropskog prvenstva u Poljskoj, do ovog prvenstva u Francuskoj, uočene su neke loše strane u vođenju reprezentacije, a sve je kulminiralo neosvajanje medalje", rekao je predsednik UO HRS Tomislav Grahovac.

Pred početak SP u Francuskoj isticalo se da je cilj Hrvatske četvrtfinale, koji je ostvare.

"HRS nije postavio te ciljeve. Naš Savez i reprezentacija uvek moraju ići po medalju. U ovom slučaju, stručni štab nije pokazao ambicioznost. Polufinale SP je veliki rezultat, ali problem je kako je reprezentacija vođena", dodao je Grahovac.

HRS je najavio izbor novog selektora selekcije u roku od mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: