Kazins dobija 207, Rouz traži 150 miliona $

Centar Sakramento Kingsa Demarkus Kazins dobiće maksimalan ugovor predstojećeg leta, kakav od Njujork Niksa traži i plejmejker Derik Rouz.

Izvor: AK

Četvrtak, 12.01.2017.

10:50

Kazins dobija 207, Rouz traži 150 miliona $
Foto: Getty images

Kingsi planiraju da Kazinsa učine najplaćenijim igračem u istoriji sa 207 miliona dolara.

Kazins je već godinama ključni igrač "kraljeva", ove sezone prosečno beleži oko 28 poena uz deset skokova i 1,4 blokada, ali Kingsi ne uspevaju da oko njega izgrade pobednički tim.

Zbog toga se povremeno spekuliše da bi mogli da trejduju "Bugija" koji često dobija tehničke greške i ulazi u sukobe sa igračima, saigračima i treneerima.

S druge strane, Rouz od Niksa navodno traži petogodišnji ugovor vredan 150 miliona dolara. S obzirom da bi Niksi tako iskoristili skoro kompletan slobodan prostor iz "seleri kepa", teško da će pristati na to kako bi ga zadržali.

Rouz u svojoj prvoj sezoni u Medison Skver Gardenu prosečno beleži 17,5 poena uz 4,4 asistencije i 3,9 skokova po utakmici, što je ispod njegovog proseka karijere.

Proteklih dana je bio u centru pažnje jer je bukvalno nestao i nije se pojavio na treningu, pa nije ni igrao protiv bivšeg tima Čikaga.

Rouz je nestanak objasnio porodičnom krizom u koju je uključena njegova majka, Niksi ga nisu kaznili, a on je postigao 25 poena u porazu od Filadelfije, devetom za Njujork u poslednjih devet mečeva u NBA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: