ABA: Nikola Janković MVP decembra

Košarkaš ljubljanske Olimpije Nikola Janković proglašen je za najboljeg igrača u decembru u Jadranskoj ligi, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Izvor:

Ponedeljak, 02.01.2017.

11:45

ABA: Nikola Janković MVP decembra
YTSS

Kako se navodi u saopštenju, Janković iako nije bio statistički najefikasniji igrač u decembru, proglašen je za najboljeg pošto je doprineo dobrim rezultatima Olimpije, koja je ostvarila četiri pobede u pet utakmica i sa poslednjeg mesta na tabeli skočila je na sedmo.

Takođe, on je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) 13. kola Jadranske lige.

Bivši reprezentativac Srbije u mladjim kategorijama je u decembru u utakmicama protiv Mega Leksa Zadra, Cedevite i dva duela protiv Krke prosečno postizao 17,6 poena, uz 6,4 skoka, 1,4 asistenciju i 1,2 blokade, uz indeks korisnosti od 23,6 poena.

On je uz indeks od 23,6 poena bio treći po uspešnosti, iza dosadašnjeg košarkaša Cibone Ante Žižića i Džanana Muse iz Cedevite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: