U Paraćinu otvoren 8. šahovski festival

Hotelu "Petrus" u Paraćinu otvoren je tradicionalni 8. međunarodni šahovski festival, na kojem učetvuje 139 šahista iz Srbije, Evrope i sveta.

Izvor:

Petak, 03.07.2015.

23:28

Default images

Festival je, simboličnim povlačenjem prvog poteza, otvorio član Opštinskog veća Dalibor Mitić, a zatim je odigrano prvo kolo.

Zaželivši dobrodošlicu šahistima i njihovim pratiocima, kojih je ukupno 240, Mitić je istakao da je ovaj festiva "značajan za opštinu Paraćin".

"Zahvaljujući ovom festivalu svi ugostiteljski kapaciteti u gradu, hoteli, hosteli i privatni smeštaj su popunjeni", rekao je Mitić.

On je ocenio da takve manifestacije daju snažnu podršku turizma u Paraćinu i privrenoj grani kakvo je ugostiteljstvo.

"Nadam se da će ovih dana svi naši gosti, učesnici festivala, biti u prilici da se upoznaju sa turističkim, istorijskim i kulturnim sadržajima koje nudi naša opština", istakao je Mitić i dodao da je ovogodišnji festival bolji od prošlogodišnjeg, a da će nastojati da idući bude bolji od ovoga.

Mitić je poželeo učesnicima da najbolji pobedi.

Festival se završava 10. jula, a uz šahiste iz Srbije učestvuju i šahisti Rusije, Engleske, SAD, Mađarske, Indije, Turske, Bugarske, Slovenije, Švedske, BiH, Hrvatske, Velsa, Norveške, Crne Gore, Makedonije, Nemačke, Rumunije...

U okviru Festivala, u nedleju, 5. jula, od 10 sati, biće odigran i 11. memorijalni turnir "Uroš Dinić".

Organizator festivala je Turistička organizacija Paraćina, a pokrovitelj Skupština opštine Paraćin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: