Centar u Karatašu primio ugrožene

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je u kampu Karataš kod Kladova trenutno smešteno više od 300 ljudi.

Izvor: ÐN

Subota, 20.09.2014.

11:02

Default images

Prema njegovim rečima, ovaj centar je, čim se ukazala potreba, otvorio svoja vrata za stanovništvo evakuisano iz Tekije i pripadnike vojske koji pomažu ugroženima.

„Odmah smo stavili na raspolaganje sve kapacitete, i sarađujemo s opštinom, vojskom i lokalnim štabom za vanredne situacije kako bismo na najefikasniji način pomogli ljudima koji su morali da napuste svoje domove usled poplave i klizišta u Tekiji kod Kladova. Kamp Karataš, pored evakuisanih lica koja su ovde smeštena, i vojska koja pomaže narodu koristi kao svoju bazu“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Od 70 ljudi koji su prvobitno potražili pomoć u Karatašu, u kampu je ostalo 25 čiji su domovi najugroženiji. Kamp služi i kao baza za 285 vojnika i pripadnika jedinice za čišćenje terena RTB Bor, koji pomažu u otklanjanju posledica poplave i klizišta.

Ministar je zahvalio zaposlenima i rukovodstvu Zavoda za sport koji danonoćno pomažu smeštenima u Karatašu, kao i vojsci, radnicima hidroelektrane Đerdap i RTB Bor i stanovništvu okolnih mesta koji su se angažovali da pomognu žiteljima Tekije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: