Hamilton: Vozim za sebe, ne za Nika

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je bio zaprepašćen kada su mu iz tima poručili da propusti timskog kolegu Nika Rozberga na Velikoj nagradi Mađarske.

Izvor: JT

Nedelja, 27.07.2014.

18:14

Default images

Hamilton je istakao da je posebno bio začuđen zbog činjenice da se obojica vozača nemačke ekipe bore za titulu.

Britanac je zauzeo treće mesto na 11. trci sezone i to posle starta iz boksa, posle kvalifikacija u kojima mu se zapalio bolid, a ispred njega bili su samo vozač Red Bula Danijel Rikardo i Fernando Alonso u Ferariju. Rozberg je kroz cilj na „Hungaroringu“ prošao kao četvrtoplasirani.

Hamilton i Rozberg su imali drugačije strategije, Britanac je dva puta išao u boks, a Nemac tri puta. Tim je od šampiona iz 2008. godine tražio da propusti timskog kolegu kada mu je on prišao ispod sekunde, ali je Mercedesu poručio sledeće:

Neću usporavati zbog Nika. Ako priđe dovoljno blizu da me pretekne, neka to i učini”.

Rozberg je u jednom trenutku čak pitao tim da li je Hamiltonu rečeno da se pomeri, ali je još osam krugova ostao iza njega, pre nego što je produžio u boks. Nemac je, međutim, posle trke istakao da od tima nije tražio da naredi Hamiltonu da se skloni, već da su ga samo oni obavestili da su to učinili.

Da sam ga propustio, pobedio bi me u trci. Takođe, izgubio bih bodove u borbi za titulu sa njim. Očigledno je da sam vozio istu trku kao on, a samo zato što je on imao jedan odlazak u boks više od mene, ne znači da ja nisam vozio istu trku. Imao bi šansu da se odvoji od mene, a potom bi se vratio i pretekao bi me. Bio sam šokiran time šta je tim tražio od mene. On čak nije bio ni dovoljno blizu da me pretekne, a ja sigurno neću da usporim i izubim priključak sa Fernandom ili Danijelom. Zbog toga je situacija bila još čudnija”, rekao je Hamilton.

Hamilton je takođe istakao da će razgovarati sa ljudima u timu, koji su posle trke čak rekli da je on bio u pravu što ih nije poslušao.

Nisam siguran kakva je situacija bila. Moraću da razgovaram sa ljudima u timu, da ih saslušam, verujem da su imali najbolje namere. Nažalost, da sam ih poslušao, izgubio bih bodove, ali mislim da sam napravio pravu odluku. Ipak se borim za sebe, ne za Nika”, naglasio je Hamilton.

U Formuli 1 sada sledi pauza do Velike nagrade Belgije 24. avgusta, a nju je Rozberg dočekao kao vodeći, sa 11 bodova više od Hamiltona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: