LŠ: Real nije uspeo, može li Barsa?

U sredu veče dobićemo drugog finalistu Lige šampiona, mnogi već smatraju da je to Bajern, ali se Barselona nada čudu na svom "Kamp Nou".

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

13:49

Default images

Bavarci su deklasirali Katalonce u prvom meču sa 4:0, pa je pred Lionelom Mesijem i njegovim saigračima skoro nemoguća misija.

Niko u istoriji nije uspeo da nadoknadi toliki deficit, čak ni 3:0, ali ako neko može tome da se nada to je Barselona. Samo četiri puta domaćin je uspeo da nadoknadi dva ili tri gola u revanšu, od čega je dva puta to učinila Barsa.

Jednom je to uspela upravo ove sezone, u osmini finala protiv Milana, posle 0:2 na "San Siru".

"Da bismo uspeli potrebna nam je čarobna noć, ne znam da li ćemo uspeti, ali pokušaćemo. Nije bilo tako davno kad smo pobedili Bajern na Kamp nou sa 4:0", podsetio je Mesi na revanš meč osmine finala iz 2009. godine kada su Katalonci posle 1:1 u Minhenu bili ubedljivi kod kuće i prošli u četvrtfinale, a kasnije osvojili i titulu.
Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Međutim, Bajern iz 2009. godine i ovaj sadašnji teško da mogu da se porede. Novi nemački šampion ove sezone igra sjajno, gladni su trofeji, a kako i ne bi, kad su prošle sezone sve izgubili sve , uključujući i finale elitnog takmičenja kod kuće.

Jedan od "tragičara" tog finala, ali i jedan od junaka trijumfa u prvom meču protiv Barselone Holanđanin Arjen Roben poziva na oprez.

"Najveća greska koju možemo da napravimo jeste da pomislimo da smo već u finalu. Moramo na Kamp nou da odigramo podjednako dobro kao u Minhenu, možda čak i bolje. Ukoliko neko može da nadoknadi 0:4 onda je to sadašnji tim Barselone", poručio je Roben.

Jedan nemački klub je već izborio put na Vembli gde će se 25. maja igrati finale Lige šampiona. Da li će se Bajern priključiti Borusiji u 'svenemačkom' finalu?

Saznaćemo u sredu veće oko 22:35 posle revanša na Kamp Nou koji počinje u 20:45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: