Lane: Život u Srbiji da, fudbal ne

Srpski fudbaler Milan Jovanović demantovao je za B92 da je izjavio kako se nikada neće vratiti u Srbiju da živi.

Izvor: A Gutoviæ

Subota, 06.04.2013.

13:39

Default images

Belgijski “Nieuwsbald’ objavio je prethodno 'sporan' razgovor sa Jovanovićem.

Napadač Anderlehta rekao je da mu je povratak u našu zemlju upravo jedan od prioriteta, a da je za belgijske medije izjavio samo da ne bi igrao više fudbal u Srbiji.

“Imao sam potrebu da reagujem povodom teksta koji je izašao na sajtu vaše medijske kuće iako mi to nije manir. Međutim, ovo što sam doživeo je pitanje kredibiliteta, pa sam ja zbog toga i inicirao ovaj razogovr. Naravno, ne želim da vama imputiram nikakvu krivicu, mislim da je ona indirektna, ali kontekst ove priče je blago rečeno skandalozan. Jer u tekstu stoji, mogu doslovno da citiram, da nikada neću živeti u Srbiji i u Arabiji. To je vulgarno. I to pre svega nema veze sa istinom i to je katastrofa. Ono što sam ja jedino izjavio koliko me pamćenje služi ovde za belgijske medije je da nikada neću igrati u Arabiji zbog života jer mi je porodica prioritet. A ako se vratim u Srbiju jer mi je upravo to prioritet trenutno, deca mi polaze u školu, pa je to jedan od razloga zašto razmišljam u tom pravcu, odbacio sam samo mogućnost da ću igrati fudbal odnosno da ću nastaviti karijeru u nekom od srpskih klubova. Ja ne mogu uticati na to kako će neki novinar da predstavi, koja je njegova improvizacija, kako je on to razumeo, kako je on to predstavio… Međutim, jedna ili dve reči katastrofalno mogu da diskredituju čoveka, u ovom slučaju ja sam u toj situaciji i ja samo želim pošto je ipak B92 jako praćena medijska kuća, a tekst se pojavio upravo na sajtu B92, da zbog auditorijuma jednostavno kažem šta je istina. Ja nikada nisam regaovao na neke tekstove koji mi se nisu sviđali, ja sam sa tim dečjim bolestima i kompleksima ko će šta da misli o mojim fudbalskim kvalitetima davno raščistio i to me ne zanima. Na meni je da radim najbolje što mogu i da jednostavno dam sve od sebe. Međutim, ovo je ipak pitanje ljudskosti i ja sam stvarno imao potrebu da ovo demantujem”, rekao je nekadašnji reprezentativac naše zemlje za B92.

Logično pitanje bilo je ako planira da se vrati u našu zemlju, a ne planira da igra, da li to znači da na kraju sezone i završava karijeru?

“Ne razmišljam o kraju karijere. Međutim, sa godinama se menjaju i prioriteti. Naravno da ću se ja potruditi da produžim svoju karijeru i da radim najbolje što mogu, da izvučem najviše što mogu u nastavku karijere. Meni nije normalno mnogo ni ostalo, biološki sat otkucava, tu su možda još dve ili tri godine i naravno da sada vagam šta da žrtvujem i šta su prioriteti. Ponavljam, sve mi je u Srbiji, ceo kapital i porodica, tamo mi je budućnost i ja nikada nisam nijedan drugi odgovor dao osim jednog, a to je da ću živeti u Srbiji.”

Nekadašnji napadač Vojvodine, Šahtjora, Standarda, Lokomotive i Liverpula otklonio je dilemu i zbog čega se ne bi vraćao u Srbiju da igra fudbal.

“U srpskom fudbalu ima mnogo mlađih i perspektivnijih igrača koji imaju i veću motivaciju. To je naravno jedan jedini razlog zašto mislim da je mogućnost da se vratim u neki od srpskih klubova ravna nuli."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: