Vukoičić veruje u pobedu

Trener Crvene Zvezde Telekom Vlada Vukoičić je rekao da je njegov tim dobio najteže moguće protivnike u drugoj fazi Evrokupa, misleći na Galatasaraj i Uniks.

Izvor: JR

Utorak, 15.01.2013.

20:28

Default images

‘Crveno-beli’ će u sredu dočekati turski Galatasaraj (19.30, TV B92) u okviru drugog kola Evrokupa, a karata za tu utakmicu odavno već nema.

Vukoičić je rekao da su Galatasaraj i Uniks najbolje ekipe u Evrokupu ove sezone, ali da veruje u svoju ekipu da može da prođe dalje i da će im mnogo pomoći domaći teren.

Da je neko morao da bira najbolje timove, bar kad je završni turnir u pitanju, ne verujem da bi mogao da izostavi Uniks i Galatasaraj. Mi smo igrali jako dobro do sada, ali imali smo nesreću da dobijemo grupu sa ta dva tima. Uz Pamesu su definitivno najzvučnija imena po sastavu, kvalitetu i ambicijama. I mi sada moramo da izbacimo nekog od njih ako želimo u četvrtfinale. Prva stvar ka ostvarenju tog cilja je da iskoristimo domaći teren. Sutra idemo na pobedu čime ćemo Galatasaraj da udaljimo, a sebe da približimo eliminacionom delu. Galatasaraj je skup izvanrednih pojedinaca, u ovom sastavu mogu da igraju Evroligu. Ovaj tim su i napravili da se kroz Evrokup domognu Evrolige jer smatraju da im je to lakše nego kroz tursko prvenstvo“, rekao je trener Zvezde

On je dodao da ekipa Galatasaraja ima veoma dobru ekipu i da ne treba nikoga posebno izdvajati.

Imaju slobodniju igru u odbrani, imaju sistem čitanja igrača. U napadu igraju jednostavno – dva, tri uvodna pasa i prepuštanje slobodnoj igri jedan na jedan i dva na dva. Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača i nepravedno bi bilo izdvojiti bilo koga“, dodao je Vukoičić.

Trener ’crveno- belih’ veruje u pobedu svoga tima nad turskom ekipom rekavši da će ključ dobrog rezultata biti igra u odbrani.

Jedino maksimalnim individualnim i timskim angažovanjem, pre svega u odbrani. Moramo da pokušamo da njihovu igru u napadu svedemo na razumnu meru i kroz napad, kao rezultat te odbrane, dođemo do poena i naše igre. Mogu da tvrdim da će svi igrači dati svoj maksimum, a to je samo po sebi potrebno i nadam se dovoljno za ovu utakmicu“, rekao je Vukoičić.

Pritisak postoji. Ali, timovi koji nemaju ambicije nemaju ni pritisak. Što su rezultati bolji, pritisak je veći, a mi to i želimo. Na nama je da tu veliku energiju koja postoji oko kluba prenesemo na tim i da to pretvorimo u skokove, trčanje i koševe. Mislim da moramo da budemo bolji po broju skokova i pretrčanim metrima. Jedan od najvećih rezultata koje smo ostvarili ove sezone je taj što je Crvena zvezda najgledaniji tim u oba takmičenja koja igra. To je najveća pobeda“, zaključio je Vukoičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: