Pešić: "Sve počinje od odbrane"

Košarkaši Crvene zvezde Diva poigravali su se u četvrtfinalu Kupa, a trener Svetislav Pešić istakao je da su u finišu počeli da razmišljaju o sledećem rivalu.

Izvor: AK

Petak, 17.02.2012.

21:11

Default images

"Zadovoljan sam kako smo odigrali veći deo meča. Igrali smo skoncentrisano i agresivno 30 minuta, a onda su igrači počeli da misle na sledeću utakmicu", rekao je Pešić posle pobede nad beogradskim Radničkim sa 88:74.

Trener "crveno-belih" je pohvalio timsku igru Radničkog, ali i da u Zvezdi razmišljaju da na finalnom turniru odigraju tri utakmice.

"U košarci sve počinje od odbrane. Videli ste jučerašnje izdanje Vojvodine protiv Radničkog iz Kragujevca. Vrhunski igrač se prvo postaje u odbrani i samo na taj način moramo da vaspitavamo naše igrače", rekao je proslavljeni trener posle ubedljive igre njegovog tima.

Trener beogradskog Radničkog Dragan Nikolić rekao je da njegov tima nije imao odgovor za agresivnu igru Crvene zvezde.

"Zadovoljan sam pruženom igrom protiv Zvezde. Učešće u Kupu biće veliko iskustvo i pouka ne samo za igrače, već i mene kao trenera. Nismo mogli da se naviknemo na veliku buku u hali i atmosfera u Čairu se u velikoj meri razlikuje od one u Ssumicama", rekao je Nikolić.

On je dodao da je "Radničkom u ovom meču nedostajalo mase i santimetara, ali ne i srca i pameti".

"U našoj igri se u početku osetio grč i strah, ali pravo lice pokazali smo u poslednjoj četvrtini kada smo se oslobodili početne treme. Zveda je fižički dominantniji tim i zasluženo je pobedila", rekao je strelac 15 poena za Radnički Miroslav Tomić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: