Otkrivena ruta „Đira“ za 2011.

Treći put u istoriji naredne godine jedna od etapa trke „Điro d’Italija“ biće vožena preko jednog aktivnog vulkana.

Izvor: B92, eurosport

Subota, 23.10.2010.

23:47

Default images

Biciklisti će tako tokom 94. izdanja druge najveće trke na svetu preći preko Etne na Siciliji, i to u okviru devete etape, duge 159 kilometara, koja će startovati u Mesini.

Poslednji put vulkan Etna, najviši u Evropi sa 3.350 metara, koji nije imao ozbiljne erupcije od 2002. godine, je u rutu „Đira“ bio uvršten 1989. godine. Poslednja aktivnost Etne zabeležena je u avgustu ove godine.

Još u julu objavljeno je da će trka startovati u Torinu, a da će se završiti u Milanu, ali je tek sada poznato i kako. „Điro“ će startovati 7. maja timskim hronometrom, a završiće se 29. maja indivudualnim.

Naredni „Điro“ će biti zanimljiv po tome i što će obuhvatati austrijske planine i vratiće se na vrh Zonkolan u blizini Udina, na severoistoku Italije, nedelju dana pre cilja. Baš ove godine upravo na Zonkolanu je vođena velika bitka između konačnog pobednika Ivana Basa i tada svetskog šampiona Kadel Evansa, a upravo to je nateralo organizatore da ponove tu etapu i narednog maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: