Berdih: "Ništa još nije gotovo"

Najbolji česki teniser Tomaš Berdih izjavio da, uprkos porazu od Novaka Đokovića njegova ekipa još nije izgubila duel protiv Srbije u polufinalu Dejvis kupa.

Izvor: B92

Nedelja, 19.09.2010.

18:14

Default images

"Ništa još nije gotovo... Izjednačeni smo, obema ekipa treba još po bod. Verujem da će Radek Štepanek pobediti Janka Tipsarevića u poslednjem meču", rekao je Berdih na konferenciji za novinare posle poraza od Đokovića.

Srpski teniser savladao je Berdiha sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 i izjednačio na 2:2 u polufinalnom duelu.

Berdih je ipak priznao da će Tipsarević biti u maloj prednosti, pošto će mu meč sa Štepanekom biti drugi u poslednja tri dana. Obojica Čeha su igrala po tri meča.

"Videlo se i danas da je Đoković bio svežiji od mene. Dobro sam počeo, ali nisam uspeo da održim ritam i stavim Đokovića pod pritisak. On je to iskoristio, počeo da igra sjajno, bez greške", kazao je Berdih.

Prvog dana Štepanek je savladao Viktora Troickog, a Tipsarević je bio bolji od Berdiha. Češki dubl Berdih/Štepanek juče je bio bolji od Đokovića i Nenada Zimonjića.

"Dejvis kup mečevi su najteža stvar u tenisu. Igrate tri meča za tri dana, svaki na tri dobijena seta. Još kada je protivnik Srbija, sa Đokovićem i još dvojicom igrača vrlo sličnih kvaliteta, onda je pritisak ogroman. Skoro je nemoguće izdržati", zaključio je Berdih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: