Nejmar ostaje u Santosu

Talentovani brazilski fudbaler Nejmar potpisao je novi, petogodišnji ugovor sa Santosom i tako okončao nagađanja da će karijeru nastaviti u Čelsiju.

Izvor: AY

Petak, 20.08.2010.

12:13

Default images

Engleski klub je navodno ponudio 20 miliona evra za 18-godišnjeg napadača, ali se Nejmar odlučio za ostanak u Brazilu i 1,2 miliona dolara vredan ugovor po sezoni.

"Bila je ovo teška odluka, ali Bog nam je dao mudrost i moć da donosimo takve odluke... Sam novac nije dovoljan za sreću", rekao je Nejmar pošto je produžio saradnju sa Santosom.

Predsednik Santosa Luis Alvaro pohvalio je Nejmara zbog hrabre odluke i ocenio da ona predstavlja početak nove ere u kojoj najbolji brazilski fudbaleri neće već na početku karijera prelaziti u bogate evropske klubove.

"Izgradili smo novu mogućnost. Više ne prihvatamo ideju da su manje razvijene nacije prepuštene na milost i nemilost bogatim evropskim klubovima", istakao je Alvaro i najavio marketinšku kampanju koja bi za konačan cilj imala proglašenje Nejmara za najboljeg igrača planete u skorijoj budućnosti.

Nikada do sada to priznanje Svetske fudbalske federacije (FIFA) nije dobio igrač koji nastupa van Evrope.

Nejmar je prošlog meseca debitovao za reprezentaciju Brazila i postigao gol u pobedi nad SAD od 2:0. Pomogao je Santosu da osvoji državni šampionat Sao Paula i Kup Brazila.

Santos je zato tražio obeštećenje od 35 miliona evra.

Nejmar je na kraju odlučio da posluša savete brojnih poznatih ličnosti, medju kojima i novog selektora reprezentacije Brazila Mana Meneseša, legendarnog Pelea, pa i brazilskog ministra sporta Orlando Silva, i ostane u matičnom klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: