Bez golova na startu Premijer lige

Fudbaleri Totenhema i Mančester sitija odigrali su bez golova na startu nove sezone u Premijer ligi.

Izvor: B92

Subota, 14.08.2010.

15:41

Default images

Ekipa Harija Rednapa bila je znatno bolji rival na Vajt Hart Lejnu, ali je Siti ipak na kraju uspeo da izvuče jedan bod.

Najzaslužniji za konačan ishod utakmice bio je golman Sitija Džo Hart koji je branio fantastično tokom svih 90 minuta. U ekipi Roberta Mančinija debitovalo je nekoliko novajlija, među kojima i reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov koji je odigrao prvih 45 minuta.

Bilo je očigledno da Mančini još uvek nije uspeo da uklopi veliki broj novajlija. Debitovali su David Silva, Aleksandar Kolarov i Jaja Ture. Iako je utakmica završena rezultatom 0:0 viđen je odličan fudbal, pre svega domaćeg tima, i pravo je čudo da barem jedna lopta nije završila u mreži 'građana'.

Golman Sitija Džo Hart je u 11. minutu odbranio udarac Džermejna Defoa sjajnom refleksnom intervencijom, a pet minuta kasnije sačuvao je svoju mrežu posle šuta Toma Hadlstona prelepom paradom.

Najbolju šansu Totenhem je imao u 31. minutu, kada je odlični Garet Bejl pogodio stativu.

U 72. minutu Roman Pavljučenko je mogao da donese prednost Totenhemu, ali je Hart potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

Poslednju ozbiljnu priliku domaćin je imao u 84. minutu kada je Bejl, neometan sa 12 metara šutirao pored gola.

U subotu je na programu još sedam mečeva prvog kola Premijer lige, u nedelju u derbiju kola igraju Liverpul i Arsenal, dok u ponedeljak Mančester junajted dočekuje povratnika Njukasl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: