SP: Poraz rukometašica od Korejki

Mlada ženska reprezentacija Srbije u rukometu poražena je u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva od domaćina Južne Koreje sa 38:30 (19:10)

Izvor: B92

Subota, 24.07.2010.

11:05

Default images

Korejke su do ključne prednosti došle već posle jedanaest minuta igre, pa su do kraja meča samo rutinski održavale vođstvo.

Najbolje u ekipi Srbije bile su Jelena Živković sa devet i Dragana Cvijić sa sedam pogodaka, dok su kod pobednica to bile Đo Hjobi sa devet i Eunhi Rju sa sedam golova. Naredni duel Srbija ima sa Holandijom u nedelju.

Srbija je ovim porazom izgubila šanse da se plasira u polufinale šampionata.

Srbija je raspoloženim domaćicama uspela da parira bukvalno samo do četvrtog minuta. Nakon što je posle tri i po minuta igre Dragana Cvijić izjednačila na 2:2, do jedanaestog minuta usledila je serija Korejki od 6:0, gde je Eunhi Rju postigla četiri gola.

Pri rezultatu 8:4 za domaću ekipu, Koreja je ponovo napravila seriju od 6:0 čime je i definitivno otklonjena svaka neizvenost po pitanju pobednika.

U meču rpve grupe, Šveđanke su bile bolje od svojih rivalki iz Brazila rezultatom 33:26.

Srbiju u Seulu očekuju još dueli sa Holandijom (u subotu) i sa Hrvatskom (u nedelju).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: