Stamenković kupio 4 "džabulanija"

Golman Crvene zvezde Saša Stamenković izdvojio je 60.000 dinara i kupio četiri lopte "džabulani" sa kojoma se igralu na SP, kako bi se što bolje prilagodio.

Izvor: AK

Sreda, 14.07.2010.

11:44

Default images

Postoji mogućnost da se „crveno-beli“ u kvalifikacijama sretnu sa ekipom koja koristi upravo „adidasovu“ loptu koja je bila žestoko kritikovana od golmana na Mundijalu u Južnoj Africi.

"Golmani su na SP imali mnogo muka, primali su čudne golove, ali ne zato što su loši, već zbog lopte. 'Džabulani' zaista ima nepravilnu putanju", objasnio je Stamenković.

Cena lopte nije uopšte mala.

"Znam da 14.000 dinara za jednu loptu zvuči mnogo ljudima koji možda rade za tolike pare, međutim, moram da ulažem u sebe. Vežbaćemo sa njima u Sloveniji kako bismo se brže navikli“.

Stamenković je ipak branio na meču na kojem je korišćen „džabulani“.

"Igrali smo sa njima u Čikagu, takođe i nedavno ovde u Sloveniji protiv Domžala. Na zagrevanju nisam mogao da je uhvatim“.

Da li će zavnična lopta SP biti u upotrebi biće poznato u petak, kada je predviđen žreb za treću rundu kvalifikacija za LŠ i LE.

"Ne razmišljamo o žrebu. Najvažnije je da se dobro spremimo i da se uigramo kroz kontrolne mečeve za ono što nas očekuje 29. jula. Najvažnije je kako ćemo mi odigrati, a ne ko će biti rival“, istakao je Stamenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: