Mutu, ipak, plaća odštetu Čelsiju

Rumunski reprezentativac Adrian Mutu moraće da plati 17 miliona evra odštete fudbalskom klubu Čelsi zbog toga što je 2004. godine bio pozitivan na kokain.

Izvor: LB

Ponedeljak, 14.06.2010.

12:59

Default images

Savezni sud u Švajcarskoj je u ponedeljak doneo takvu odluku čime je samo potvrđena ranija presuda Arbitražnog suda za sport, kao i odluka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), tako da će Mutu, ipak, morati da plati 17 miliona evra.

Čelsi je raskinuo ugovor sa Mutuom odmah pošto se ispostavilo da je napadač bio pozitivan na doping testu 2004. godine. Klub sa ‘Stamford Bridža’ se odrekao usuga rumunskog internacionalca, koji je u tom trenutku imao važeći ugovor sa klubom do 2008. godine.

Mutu je nakon toga nastavio karijeru u Italiji, ali je FIFA, posle žalbe Čelsija, odlučila da fudbaler, ipak, mora da plati odštetu londonskom klubu, jer je prekršio odredbe ugovora. Istu odluku je doneo i Arbitražni sud za sport.

Rumunski internacionalac se potom žalio Vrhovnom sudu u Švajcarskoj, ali je i taj sud samo potvrdio prethodne presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: