Bosna i naredne sezone u NLB ligi

Košarkaši sarajevske Bosne će i naredne sezone, pored ekipe Širokog, predstavljati Bosnu i Hercegovinu u regionalnoj NLB ligi.

Izvor: LB

Četvrtak, 10.06.2010.

20:14

Default images

Sve dileme oko pianja ko će biti drugi predstavnik Bosne i Hercegovine u regionalnoj ligi razrešene su u četvrtak, kada je kompanija Sidro, vkasnik NLB lige, zatražila od Bosne da do 5. jula dostavi svu potrebnu dokumentaciju kako bi se i naredne sezone takmičila u Jadranskoj ligi.

Bosna je prošlu sezonu završila kao treća, iza ekipa Širokog i Igokee, ali je dobila pozivnicu jer je jedan od osnivača lige. Vođstvo NLB lige je, takođe, vodilo računa i o finansijskom tržištu, pa je zato prednost dobilo Saraejvo u odnosu na Aleksandrovac.

Sarajlije su dobile pozivnicu na osnovu dopisa Košarkaškog saveza BiH, u kojem se kaže da Bosna, zbog osvojenog Kupa i polufinala prvenstva, ima veći broj bodova od ekipe iz Aleksandrovca. Igokea se plasirala u finale prvenstva, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za plasman u NLB ligu.

Srbiju će naredne sezone u tom takmičenju predstavljati Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm i Radnički. I Hrvatska će ponovo imati četiri predstavnika - Cibonu, Zadar, Zagreb i Cedevitu. Sloveniju će predstavljati Olimpija i Krka iz Novog Mesta, dok će jedini crnogorski predstavnik biti podgorička Budućnost. Novajlija u regionalnom takmičenju biće češki prvak Nimburk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: