Odbojkaši maksimalno protiv Kine

Odbojkaši Srbije savladali su reprezentaciju Kine sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:21, 25:20), u premijernom meču B grupe Svetske lige.

Izvor: LB

Petak, 04.06.2010.

22:15

Default images

Podmlađena reprezentacija Srbije nije dozvolila gostima da naprave iznenađenje u niškoj dvorani 'Čair', ali su Kinezi dobrim blokom i solidnim servisom ozbiljno namučili domaću selekciju.

Međutim, što je meč više odmicao, Srbija je igrala sve sigurnije, mada je protiv veoma borbenih gostiju imala znatno više posla nego što bi se to moglo zaključiti iz rezultata.

Selektor reprezentacije Igor Kolaković bio je zadovoljan posle utakmice.

"Izuzetno smo zadovoljni, kako pobedom, tako i načinom na koji smo do nje došli. Nedostajalo nam je agresivnosti na servisu, ali smo se kasnije više posvećivali odbrani, a manje servisu, pošto nam nije išao".

Druga utakmica Srbije i Kine igra se u nedelju u beogradskoj hali Pionir.

"Čeka nas težak meč. Večeras je delovalo lako, ali je bilo teško, a u Beogradu će biti teže. Pamtimo Svetsku ligu prošle godine, kada je Kina u Italiji prvo izgubila, a onda ubedljivo pobedila. Ta opomena će nam koristiti. Nadam se da ćemo u nedelju igrati sa ovakvom vrstom energije", rekao je Kolaković.

U B grupi se nalaze i selekcije Italije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: