Hemofarm - Crvena zvezda (18h)

Košarkaši Hemofarma dočekuju u petak Crvenu zvezdu, u poslednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

20:04

Default images

Meč se igra od 18 časova u dvorani ’Milenijum’ u Vršcu.

Duel u Vršcu ima veći rezultatski značaj za ’crveno-bele’ koji bi eventualnom pobedom došli do trećeg meča pred plej-of.

Danilo Anđušić mladi plejmejker Hemofarma štade zna kako do pobede.

"Potrudićemo se da preslikamo igru iz utakmice sa FMP-om, u kojoj smo dominirali u svim segmentima, osim u skoku. Moramo da pobedimo, kako bismo u pobedničkoj atmosferi dočekali početak konačnih borbi za titulu."

O Zvezdi Anđušić ima samo reči hvale.

"Pobedom protiv Radničkog u prošlom kolu, Zvezda je pokazala da je konsolidovala redove i snagu usmerila na plej-of. Crveno-beli su pokazali da imaju kvalitet, da mogu da odigraju jako kada im je to potrebno. Ali, mislim mi imamo kvalitetniju ekipu. Agresivnom odbranom i brzom igrom možemo da stignemo do pobede", smatra Anđušić.
Sa druge strane trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je da Zvezda u finiš sezone ulazi rasterećena.

"Cilj je ostvaren. Plasirali smo se u polufinale i izborili učešće u NLB ligi i sledeće sezone. Sa ovako mladim timom, najmlađim u ligi, to je realan uspeh, ali to nikako ne znači da je za nas sezona gotova. U mečevima koji su pred nama igraćemo rasterećenije, bez pritiska i imperativa moranja. Jedina naša obaveza biće da u svakom meču pruživo svoj maksimum i da damo sve od sebe", smatra Trifunović.

Zvezda je pobedom nad Radničkim obezbedila mesto u plej-ofu i učešće u NLB ligi sledeće sezone, ali ’crveno-bele’ je na tom meču zadesio još jedan veliki peh. Nakon problema sa finansijama, nakon odlazaka nekolicine igrača i konačno, nakon povrede Borisa Bakića u prvom kolu Superlige, u poslednjem minutu duela sa Radničkim povredio se i kapiten Vuk Radivojević.

"Kvalitet ekipe Hemofarma je svima poznat. Oni su glavni favoriti, uz ekipu Partizana, za osvajanje titule. to su dokazali igrama i rezultatima u ovoj sezoni. Naša kadrovska situacija u mnogome remeti pripremu ekipe za ovaj meč. Neizvesna situacija sa povredom Radivojevića, koji sigurno neće igrati u Vršcu, izbaciće u prvi plan mlađe igrače. Videćemo kako će se snaći u novim ulogama i sa većom minutažom i da li su spremni da preuzmu uloge nosilaca igre u sezonama koje dolaze. I pored svih problema, mi ćemo dati svoj maksimum, ući u meč potpuno fokusirani i truditi se da postignemo dobar rezultat", zaključio je Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: