JSL: Mrđa igrač godine

Glasanjem 16 trenera Jelen Super Lige izabrani su najbolji fudbaleri takmičenja za ovu sezonu, dok je priznanje najboljeg fudbalera sezone dobio Dragan Mrđa.

Izvor: AY

Četvrtak, 20.05.2010.

13:10

Default images

U najboljoj jedanaestorki nalazi se pet igrača aktuelnog prvaka Partizana, četiri fudbalera Crvene zvezde, kao i dva igrača Vojvodine. Za najboljeg mladog fudbalera proglašen je Saša Marković iz OFK Beograda.

Po odluci trenera, najbolji golman je Saša Stamenković iz Crvene zvezde, koji je dobio šest glasova. Skoro jednoglasno, na poziciji desnog beka za najboljeg je proglašen Pavle Ninkov, takođe iz redova vicešampiona.



Najbolji centralni defanzivci sezone 2009/2010 su Mladen Krstajić iz Partizana i Milan Vilotić iz Zvezde, dok je najviše trenerskih glasova, čak 15, prikupio Marko Lomić iz Partizana, koji je odneo titulu najboljeg levog beka.

Drugu godinu za redom, na poziciji zadnjeg veznog igrača u idealnom timu JSL našao se Ljubomir Fejsa iz Partizana, sa deset osvojenih glasova. Radosav Petrović iz Partizana najuspešniji se centralni vezni igrač srpskog prvenstva, dok su najbolji bočni vezni igrači Dušan Tadić iz Vojvodine i Nikola Lazetić, kapiten Zvezde.



Prošlogodišnju titulu za najboljeg ofanzivnog veznog igrača odbranio je Almami Moreira iz Partizana, dok je za najboljeg špica izabran Dragan Mrđa, koji je ujedno i najbolji igrač lige.

Najuspešniji trener je Zoran Milinković iz FK Spartak, koji je dobio glas više od Dejana Đurđevića iz OFK Beograda.

Najbolji tim Jelen Superlige za sezonu 2009-2010.

Saša Stamenković (Crvena zvezda) – Marko Lomić (Partizan), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Mladen Krstajić (Partizan), Milan Vilotić (Crvena zvezda) – Radosav Petrović (Partizan), Ljubomir Fejsa (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Nikola Lazetić (Crvena zvezda), Almami Moreira (Partizan) – Dragan Mrđa (Vojvodina).

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: