Bulsi na korak do plej-ofa

Čikago je pobedio Boston sa 101:93 i tako napravio veliki korak prema plej-ofu.

Izvor: IK

Sreda, 14.04.2010.

09:35

Default images

Juta je bila uspešnija od Golden Stejta, pa će poslednjeg dana imati priliku da se bori čak za drugo mesto na Zapadu. Finiks je trijumfom protiv Denvera osigurao prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa, dok su Lejkersi bez Kobija Brajanta bili uspešniji od Sakramento Kingsa.

Kao da čitava sezona nije bila dovoljno čudna, pa je za novu dramu Čikago Bulsima doneo vrh kluba. U večeri kada su Bulsi pobedili Boston Seltikse sa 101:93 i tako pojačali šanse da se nađu u plej.ofu, u centru pažnje našli su se trener Vili Del Negro i izvršni potpredsednik Džon Pekson. Naime Pekson je odgurnuo Del Negra pre mesec dana posle jedne utakmice. Sukob se dogodio posle duela protiv Finiksa, zbog minutaže Džoakima Noe. Što se tiče same utakmice protiv Seltiksa, Derik Rouz je postigao 39, a Kirk Hajnrih 30 poena. Bulsi imaju pobedu više od Toronta i plasiraće se u plej-of, ako večeras pobede u Šarlotu ili Reptorsi izgube od Njujorka. Boston više ne može da stigne Atlantu na trećoj poziciji, pošto je izgubio šest puta u poslednjih devet mečeva. Ovoga puta Pol Pirs je dao 28, Rej Alen 25, a Kevin Garnet 14 poena uz devet skokova.

Juta Džez će morati da uđe u verovatno najbitniju utakmicu sezone bez jednog od najboljih igrača. Taj meč rešiće pitanje ko će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu. Memet Okur je imao 23 poena i sedam skokova, dok je Pol Milsap upisao 24 skokova, pa su Džezeri i treći put ove sezone pobedili Golden Stejt, ovoga puta sa 103:94, ali su izgubili prvog strelca Karlosa Buzera zbog povrede. Juta i Finiks su izjednačeni na trećoj poziciji na Zapadu i večeras će u Solt Lejk Sitiju rešiti pitanje ko će biti u prednosti. Ukoliko Juta pobeda, a Dalas izgubi kod kuće od San Antonija, Džez čak može da bude i drugoplasirani u plej-ofu. Juta ima seriju od 10 vezanih pobeda kod kuće. Devin Džordž je dao 21 poen za Voriorse, dok je Monte Elis upisao 14.

Glavni cilj Los Anđeles Lejkersa do kraja regularnog dela sezone je da smanje broj igrača na listi povređenih. Zbog toga njihov trijumf protiv Sakramenta kod kuće u Steplsu 106:100 nije bio previše uspešan. Džordan Farmar je istegao mišić, a Pau Gasol je srećan što je izbegao novu povredu. Španac je upisao 28 poena i osam skokova, dok je Šenon Braun imao 24 koševa. Kobi Brajant je odmarao pred početak plej-ofa. Saša Vujačić je dodao 13 poena za Lejkerse, koji su šesti put za redom dobili Sakramento, nekada velikog rivala iz Pacifik divizije. Tajrik Evans je dao samo 10 poena, pre nego što se njegova fantastična ruki sezona završila u trećoj četvrtini kada je zaradio isključenje. Slovenac Beno Udrih je postigao 21 poen, a Džejson Tompson 19 uz 16 skokova za Kingse koji imaju samo jednu pobedu u poslednjih 12 mečeva. Ovo je četvrta uzastopna gubitnička sezona Sakramenta, ali je tim uspeo da dobije osam mečeva više nego prošle sezone. Takav rezultat im daje priliku da i sa ovogodišnjeg drafta pokupe dobrog igrača.

Finiks Sansi imaće prednost domaćeg terena u prvom kolu plej-ofa. Sansi su koristili snagu Amarija Stodemajera i lucidnost Stiva Neša da pobede Denver Nagitse sa 123:101. Finiks je osigurao četvrto mesto za Zapadu, a ako pobedi Jutu biće i trećeplasirani. Stodemajer je imao 26 poena, dok je Neš upisao 18 poena i 10 asistencija. Bila je to 11. uzastopna pobeda Sansa protiv Nagitsa u Finiksu. Denver i dalje može biti četvrti na Zapadu, ukoliko Finiks pobedi Jutu u Solt Lejku. Sansi imaju 13 pobeda u poslednjih 15 mečeva, a od Ol-star pauze zabeležili su skor 22-6. U poraženom timu Karmelo Entoni je postigao 29 poena, a Čansi Bilaps 16.

Rezultati:
Čikago – Boston 101:93
Golden Stejt – Juta 94:103
LA Lejkers – Sakramento 106:100
Finiks – Denver 123:101

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: