Adebajor se povukao iz tima Togoa

Napadač Mančester Sitija Emanuel Adebajor objavio je u ponedeljak da više neće igrati za nacionalni tim Togoa.

Izvor: JT

Ponedeljak, 12.04.2010.

21:02

Default images

26-godišnji Adebajor je takvu odluku doneo samo nekoliko meseci posle terorističkog napada na reprezentaciju Toroa pred početak Afričkog Kupa nacija, u kojem su dve osobe poginule.

Posle tragičnih događaja tokom Afričkog Kupa nacija u januaru, u kojem su moja dvojica sunarodnika poginula u terorističkom napadu u Angoli, doneo sam veoma tešku odluku da se povučem iz reprezentacije. Razmotrio sam svoja osećanja u nedeljama i mesecima posle napada i još uvek sam duboko potresen svim stvarima koje sam video tog popodnevna u autobusu našeg tima“, kaže se u saopštenju Adebajora.

Mi smo bili samo fudbaleri koji su otišli tamo da igraju utakmicu i predstavljaju svoju zemlju, ali su nas napali ljudi koji su želeli da nas ubiju. To je trenutak koji nikada neću zaboraviti i koji ne želim da proživim nikada više“, dodao je Adebajor.

Uprkos svim dešavanjima u Angoli Adebajor je istakao da ima lepa sećanja na vreme provedeno u nacionalnom timu.

Devet godina sam bio deo tima Togoa i imam lepa sećanja uprkos dešavanjima u Angoli. Ponosan sam što sam nosio kapitensku traku fudbalske reprezentacije Togoa. Predvoditi svoju naciju na nekom međunarodnom takmičenju je najveća čast koja nekom sportisti može da se ukaže. Togo ima veoma talentovane igrače i nadam se da će oni uspeti da događaje iz Angole ostave iza sebe i ostvare uspeh u dresu nacionalnom timu“, istakao je fudbaler Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: