Obezbeđenje angažovano 'na crno'

Novosadski noćni klub ’Studio’, čije je obezbeđenje pretuklo košarkaša Partizana Strahinju Miloševića, nije angažovalo profesionalnu firmu

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 08.04.2010.

13:41

Default images

Udruženje preduzeća Privredne komore Srbije za privatno obezbeđenje objavilo je da vlasnik kluba ’na crno’ angažovao fizička lica za obavljanje poslova obezbeđenja. U saopštenju stoji da je to čest slučaj u kluborima i restoranima po Srbiji, gde je takođe osuđena "paušalna ocena da su agencije za privatno obezbeđenje postale pogon kriminalaca".

"Komora naglašava podatak da vlasnik tog novosadskog kluba nije ugovorom angažovao profesionalnu firmu za obezbeđenje, već je u privatnoj režiji i to bez bilo kakvog ugovora, drugim rečima - 'na crno' unajmio neka fizička lica za obavljanje tih poslova, što je čest slučaj u mnogim klubovima i restoranima u Beogradu i drugim većim gradovima u Srbiji", stoji u saopštenju Komore.

Udruženje je istaklo da osuđuje "paušalne izjave i neprimerene ocene" koje su poslednjih dana iznete u javnosti da su "agencije za privatno obezbeđenje postale poligon kriminalaca, ološa i narkodilera i da se preko njih direktno obavlja reketiranje, iznuđivanje i prebijanje ljudi".

Udruženje je navelo i da veliki problem predstavlja odsustvo pojedinih zakonskih rešenja.

"Punih osam godina Udruženje i sve njegove članice ulažu velike napore da se oblast privatnog obezbeđenja zakonski uredi. Međutim, normativna rešenja još nisu doneta, iako je u vezi sa ovim pitanjem postignuta puna saglasnost sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, sa kojim Udruženje ima kvalitetnu saradnju", kaže se u saopštenju.

Incident se dogodio prošlog vikenda, a Miloševiću su u Kliničkom centru Vojvodina konstatovane lakše povrede glave i dva pršljena lumbalnog dela kičmenog stuba. Pored košarkaša Partizana, u incidentu je lakše povrede zaradio i njegov otac.

Novosadska policija u ponedeljak je privela dvojicu radnika obezbeđenja koji su osumnjičeni za napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: