Venger ponosan i veruje u prolazak

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da veruje da njegovi fudbaleri mogu da eliminišu Barselonu iz Lige šampiona.

Izvor: A K

Četvrtak, 01.04.2010.

14:18

Default images

Fudbaleri Arsenala i Barselone su u Londonu odigrali 2:2, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Engleska ekipa je zadovoljnija rezultatom, pošto je uspela da nadoknadi dva gola zaostatka iz prvog poluvremena. Napadač Barselone Zlatan Ibrahimović je postigao dva pogotka početkom drugog perioda, a Arsenal je izjednačio golovima Tea Volkota i kapitena Seska Fabregasa iz jedanaesterca.

"Ponosan sam što smo protiv tako dobre ekipe uspeli da nadoknadimo dva gola zaostatka. To je bilo sjajno fudbalsko veče sa ekipama koje su stalno napadale. Prvih pola sata oni su bili bolji, ali mi smo se polako vraćali. U drugom poluvremenu ekipe su bile izjednačene", rekao je Venger engleskim medijima.

On je dodao da žali zbog načina na koji su njegovi fudbaleri primili golove, ali da je zadovoljan njihovim zalaganjem.

"Žalim jer smo primili dva 'jeftina' gola. Barselona je ekipa kojoj malo treba da postigne pogodak. Ali, pokazali smo veliku želju i snagu i ako budemo tako igrali u Barseloni imamo šansu da ih izbacimo", rekao je Venger.

"Neko će pomisliti da Barselona neće imati problema u revanšu, pošto igraju sjajno, ali verujem da ćemo i mi imati šta da pokažemo. Naučili smo lekciju iz jučerašnje utakmice", dodao je francuski stručnjak.

Karl Pujol je nad Fabregasom napravio prekršaj za penal, kada je i ozbiljno povredio Španca. Kapiten Arsenala nije želeo da izadje sa terena, već je uspešno izveo jedanaesterac i ostao u igri do kraja utakmice.

Sigurno će pauzirati nekoliko utakmica. Neće igrati u revanšu, ali ni protiv Vulverhemptona u prvenstvu.

Mediji navode da stručni štab strahuje da je sezona zavrsena za kapitena, pošto ce čini da je Fabregas zadobio frakturu fibule desne noge. Posle današnjih pregleda utvrdiće se ozbiljnost povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: